Savukalatahna

Mökillä verkkokalastuksen yhteydessä tuppaa tulemaan aina muutama lahna, toivottiin sitä tai ei. Kaikkia ei pysty hyödyntämään, mutta toisinaan lahnoista muutama savustetaan. Savustettu lahna on tosi hyvän makuista, mutta työlästä syötävää ruotojen takia.

Nyt kun inflaatio- ja energiakriisikeskustelut tulvivat mediassa ja tulevat jo uniinkin, niin syntyi ajatus jalostaa savulahnaa edelleen savukalatahnaksi. Edullinen raaka-aine tuoreena suoraan mökkijärvestä, mikäs sen parempaa.

Mutta, mutta…onhan tässä aika monta työvaihetta, jos savustamisenkin laskee mukaan. Savustetusta kalasta perattiin käsin suurimmat ruodot pois, jonka jälkeen kalapalat jauhettiin lihamyllyn läpi niin, että saatiin pienetkin ruodot hävitettyä. Kaupan kalatiskin kautta saisi jälleen kerran nopeammin syötävää.

Loppusummana todettakoon, että tuli tästä kuitenkin kivaa vaihtelua kala-aterioille, vaikka aikaa valmistamiseen menikin. Valmis tahna säilyy jääkaapissa muutamia päiviä.

Savukalatahna

400 g ruodottomaksi perattua vaaleaa savukalaa

1 pieni sipuli (tai 2 kevätsipulin vartta)

125 g Creme Fraichea

100 g ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa

1-2 tl Dijon sinappia

1 tl suolaa

0,5 tl sokeria

1 dl tillisilppua

Ripaus mustapippuria tai sitruunapippuria

Hienonna kala. Silppua kuorittu sipuli. Sekoita kaikki tahnan ainekset keskenään ja tarkista vielä suola (riipuen savukalan suolaisuudesta). Siirrä tahna astiaan ja anna vetäytyä kylmässä vähintään muutaman tunnin ajan. Savukalatahna sopii esimerkiksi uuniperunoiden täytteeksi tai levitteeksi leivälle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s