Silmiini osui viime viikolla ohje, jota kehuttiin talven parhaaksi purkkisalaatiksi. Ohje alkoi toden teolla kiinnostaa, kun luin, että salaatti (tai oikeastaan raaste) säilyy jääkaapissa hyvänä parikin viikkoa.
Etätyöläisenä tämä houkuttaa, koska useinkaan ei ole aikaa rakennella lounaasta monipuolista kokonaisuutta salaatteineen ym.
Mutta entäpä jos jääkaapissa olisi valmiina purkki salaattia, josta voisi vaan ottaa ja ottaa…päivä toisensa perään… Pakko kokeilla!
Löysin suurimman osan purkkisalaatin ohjeen raaka-aineista jääkaapista, mutta en ihan kaikkia, joten alla oma sovellukseni.
Purkkisalaatti sopii lisukkeeksi, tai sen varaan voi rakentaa salaattiannoksen. Tein oman annokseni kruunaamalla purkkisalaatin vuohenjuustolla ja kuivatulla viikunalla, pohjalle friseesalaattia ja rucolaa.
Purkkisalaatti
500 g lanttua
2 porkkanaa
n. 15 cm purjoa
2 rkl säilöttyä jalapenoa silputtuna
1 tlk raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl silputtua persiljaa
Marinadi:
0,75 dl ruokokidesokeria
0,75 dl punaviinietikkaa
0,5 tl Dijon sinappia
0,5 tl mustapippuria rouhittuna
0,5 tl suolaa
Salaattiannoksen kokoamiseen:
Friseesalaattia
Rucolaa
Vuohenjuustoa
Kuivattua viikunaa
Purkkisalaatti:
Raasta lanttu, porkkanat ja inkivääri, silppua purjo, jalapenot ja persilja. Sekoita aineet keskenään isossa kulhossa. Laita marinadin aineet omaan kulhoon ja sekoita niistä salaatinkastike voimakkaasti vispaamalla tai ravistamalla kannellisessa astiassa. Sekoita kastike raasteen joukkoon. Lusikoi raaste lasipurkkiin (0,75 l) ja säilytä kylmässä. Alkuperäisen ohjeen mukaan purkkisalaatti säilyy hyvänä kaksikin viikkoa.
Minulla ei ole niin pitkää kokemusta, mutta kolmantena päivänä tämä oli kerrassaan maukasta ja parempaa kuin ensimmäisenä päivänä 🙂
Salaattiannoksen kokoaminen:
Asettele lautaselle friseesalaattia revittynä ja rucolaa
Lusikoi päälle purkkisalaattia
Viipaloi päälle haluamasi määrä vuohenjuustoa
Silppua päälle kuivattua viikunaa
Bon Appétit!