Koronasalaatti (Vihersalaatti hunajamelonilla ja sinihomejuustolla)

Koronasalaatti on saanut nimensä siitä, että kaikki sen aineet voi ostaa kaupasta pakkauksissa tai muovitettuna. Olen huomannut, että kiinnitän koronaepidemian kiivaimmissa leviämisvaiheissa erityistä huomiota siihen, että ostan vihannekset hyvin pakattuina, vaikka muissa tilanteissa runsaat pakkausmateriaalit harmittavat.

En ole kuullut kenenkään saaneen koronatartuntaa kauppareissun seurauksena ja maskeja käytetään nykyään hyvin, mutta ajatuksellisesti kauppojen vihannestiskien ohitse kulkee valtavia määriä ihmisiä ja ainakin tuntuu siltä, että hyvin pakatut tuotteet ovat paremmin suojassa mahdollisten virusaerosolien leijailulta. Vihanneksista luopuminen ei tietenkään ole vaihtoehto.

Niinpä tähän koronasalaatiksi nimettyyn salaattiin tulee pussiin pakattua jäävuorisalaattia, muoviin pakattuja kurkkua ja hunajamelonia sekä muovirasioissa myytäviä miniluumutomaatteja ja sinimailasen ituja. Sinihomejuusto myydään tietysti myös paketissa ja tuo salaattiin mukavaa suolaista makua.

Tykkään tämän salaatin makuyhdistelmästä niin, että sitä on syöty useamman kerran ja syödään jatkossakin. Ja jutun lopussa on myös idea salaattiversioksi B!

Vihersalaatti hunajamelonilla ja sinihomejuustolla

1 pussi jäävuorisalaattia

puolikas kurkku

1 rasia miniluumutomaatteja

200 g hunajamelonia

100 g sinimailasen ituja

sinihomejuustoa muruina

Huuhtele jäävuorisalaatti, kurkku ja miniluumutomaatit. Revi salaatti paloiksi salaattikulhoon. Kuutioi kurkku ja hunajameloni, halkaiset tomaatit ja lisää ainekset salaatin päälle. Murustele pinnalle sinihomejuustoa makusi mukaan. Pienikin määrä tuo salaattiin hyvää suolaisen makua, isompi määrä voimakkaammin aromaattista sinihomejuuston makua. Lisää pinnalle pöyhkeät kasat sinimailasen ituja. Nauti lempisalaatinkastikkeesi kanssa. 

 

Vihersalaatti hunajamelonilla ja sinihomejuustolla, versio B

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokoa salaatti kuten edellä, mutta käytä sinimailasen itujen sijaan Bimi-parsakaalia. Huuhtele parsakaali ja wokkaa kevyesti öljyssä pannulla. Lisää muutama tippaa soijakastiketta. Anna jäähtyä ja lisää parsakaalit salaatin päälle. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s