Kokonainen kuha uunissa

Mökkijärvi äityi syksyllä antamaan perheen innokkaalle verkkokalastajalle kerrassaan mahtavia kuhasaaliita. Syksyn ja talven aikana onkin tullut testattua erilaisia kuhareseptejä ja muutama suosikki on jo löytynyt. Ihan parasta ovat tietysti mökkiviikonlopun jälkeen voissa pannulla paistetut kuhafileet, mutta vaihtelun vuoksi muutakin on kokeiltu. Talven tultua kuha-ateriat kaivellaan pakastimesta.

Kokonaisena paistettu ja sipuli-ranskankerma -sekoituksella täytetysta kuhasta on tullut yksi suosikeistani. Tämä on raikkaan makuinen kalaherkku ja helppo valmistaa, koska kalan voi käyttää kokonaisena.

Kokonainen kuha uunissa

Kokonainen kuha (1-1,5 kg)

5 dl kylmää vettä
0,5 dl hienoa merisuolaa

150 g Creme Fraichea
1 sipuli
1 dl silputtua, tuoretta tilliä
3 tl sitruunapippuria
2 tl suolaa
1 luomusitruuna

Liuota kylmään veteen merisuola laakeassa astiassa, johon kala mahtuu kokonaisena. Nosta kala suolaliemeen ja anna suolautua noin 20 minuuttia. Käännä kala puolivälissä.

Valmista suolautumisen aikana täyte silppuamalla sipuli ja tilli. Sekoita silput sekä sitruunapippuri Creme Fraichen joukkoon. Leikkaa sitruuna viipaleiksi. Kuivaa kala talouspaperilla ja tee kylkiin viiltoja. Ripottele suola kalan kylkiin ja vatsaan. Laita sitruunaviipaleita kylkiviiltoihin ja loput viipaleet pediksi kalan alle. Lusikoi täyte kalan vatsaan ja jos täytettä jää, lusikoi se kalan päälle.

Paista uunissa hieman päälle 200 asteessa noin 35 minuuttia kalan koosta riippuen. Kun selkäevä irtoaa helposti nyppäämällä, niin kala on kypsää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s