Näin valmistat välimerelliset muikut

Olen täällä blogissakin jo aikaisemmin hehkuttanut, että savukala kuuluu juhannusperinteisiini. Ja onhan se hyvää, mutta joskus ihmettelen, että miksi maustamme Suomessa kalaruuat aina samalla tavalla.

Jos kaipaat piristystä juhannuksen kala-ateriaan, niin seuraa alla olevaa kuvasarjaa ja katso miten välimerelliset muikut syntyvät.

Valmistukseen tarvitaan:
800 g muikkuja
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl silputtua chiliä
2 rkl korppujauhoja
1 tl mustapippurirouhetta
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 tomaattia
1 luomusitruuna
laakerinlehtiä
suolaa
(kuivattua tai tuoretta oreganoa tai rosmariinia)

Valele uunivuuan pohjalle oliiviöljyä ja ripottele pohjalle 4-5 laakerinlehteä.

Lado vuokaan tiiviisti 800 g perattuja muikkuja.

Lisää kalojen pinnalle suolaa.

Ripottele kalojen pinnalle 2 rkl silputtua chiliä, 2 rkl korppujauhoja ja 1 tl mustapippurirouhetta. Käytin itse säilöttyä chiliä, joka ei ole niin terävän tulista kuin tuore.

Kuullota paistinpannulla öljyssä 1 silputtu sipuli ja 2 silputtua valkosipulin kynttä. Levitä sipulisilppu kalojen päälle.

Lisää 2 tomaattia lohkoina sekä vielä muutama laakerinlehti. Voit lisätä myös hyppysellisen oreganoa tai rosmariinia. Valele paistos oliiviöljyllä.

Pese sitruuna hyvin ja leikkaa siivuiksi. Lado siivut päälle. Laita vuoka uuniin ja paista 200 asteessa n. 20-30 minuuttia. Kypsän kalan tunnistaa siitä, että selkäevä irtoaa nykäisemällä.

Sitten nauttimaan 🙂

Oikein hyvää juhannusta!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s