Salaattivinkit joulukuun juhliin

Tänä vuonna kaipasin joulupöytään uusia, raikkaita salaatti-ideoita ja löysin lopulta pari kokeilemisen arvoista vinkkiä Yhteishyvän sivuilta. Rosolli muuttui taas kiinnostavaksi avocadon ja fetan kanssa ja punakaalia piristivät persimon ja saksanpähkinät. Nämä salaattivinkit sopivat mainiosti myös uudenvuoden tarjoiluun tai muihin joulukuun juhlahetkiin.

Jotenkin olen aikaisemmin pystynyt ohittamaan persimon-buumin, mutta nyt siitä tuli suosikkini. Persimonia on varattuna tänä iltanakin uudenvuoden aaton juustotarjottimen reunalle ja sitä löytyy nyt kaupasta kuin kaupasta.

Vuosi on päättymässä ja toivotan Sinulle onnea ja iloa vuodelle 2018!

Itselleni tammikuun alku tuo heti mieluisan rentoumishetken, sillä olen lähdössä lomareissulle Gran Canarialle. Päivitän matkalta lomaruokakuvia Instagram-tilille nytsyomaan. Seuraa sitä!

Mikäli sinulla ei ole Instagram-tiliä, niin kuvia voi klikkailla myös blogissa ihan alhaalla vasemmassa reunassa. Saapa nähdä mitä sinne kertyy 🙂 Olen käynyt Kanarian saarilla viimeksi yli 10 vuotta sitten ja täytyy sanoa, että mitään ihmeellisiä makumuistoja ei ole jäänyt mieleen. Mutta kohta: Gran Canaria, yllätä minut!

Avocado-fetarosolli

3 punajuurta
3 porkkanaa
1 punasipuli
1 omena
1 avocado
puolikas sitruuna
100 g fetajuustoa
rucolaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Keitä tuoreet punajuuret kypsiksi. Jäähdytä ja kuori. Leikkaa punajuuret kuutioiksi. Kuori porkkanat ja paloittele. Keitä porkkanoita noin 5-6 minuuttia minuuttia, valuta ja jäähdytä. Kuori sipuli ja hienonna. Sekoita punajuuri- ja porkkanakuutiot sekä hienonnettu sipuli kulhossa. Mausta ripauksella suolaa ja jauhettua mustapippuria.

Kuori omena ja leikkaa kuutioiksi. Valuta palojen päälle hieman sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Halkaise avokado, ota kivi pois ja leikkaa hedelmäliha paloiksi. Valuta avocadopalojen päälle myös hiukan sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Kuutioi fetajuusto kuutioksi. Huuhtele rucola ja kuivaa talouspaperin päällä. Lado laakeaan astiaan pohjalle rucolaa, lusikoi päälle punajuuri-porkkana-sipuliseosta, lisää fetajuusto ja avocadopalat. Koristele rucolalla.

Persimon-punakaalisalaatti

300 g punakaalia
100 g lehtikaalia
1 omena
1 persimoni
3 rkl hienonnettua persiljaa
0,5 dl saksanpähkinöitä

Kastike
5 rkl sitruunan mehua
2 rkl oliiviöljyä
2 tl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Suikaloi punakaali ohuiksi lastuiksi. Revi lehtikaalit irti varsistaan. Kiehauta lehdet ja huuhtele kylmällä vedellä. Jätä ne valumaan hetkeksi ja leikkaa sen jälkeen tarvittaessa veitsellä pienemmäksi silpuksi. Kuori omena ja kuutioi. Pese ja paloittele persimoni. Silppua persilja. Rouhi pähkinät veitsellä pienemmiksi. Sekoita kaikki salaatin aineet keskenään kulhossa.

Mittaa kastikkeen aineet erilliseen pieneen astiaan ja sekoita voimakkaasti esimerkiksi pienellä vispilällä. Kaada kastike salaatin joukkoon. Laita salaatti vielä hetkeksi kylmään makujen tasaantumista varten.

Alun perin vinkit salaatteihin löytyivät Yhteishyvän reseptien joukosta:
Avocado-fetarosolli
Punakaalisalaatti

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s